Mei 2020 verwacht: De opkomst van De Uil

We zijn heel druk met de voorbereidingen van onze nieuwe theaterproductie De opkomst van De Uil. Dit jaar is het 75 jaar geleden dat er een einde is gekomen aan WO II en dat moet gevierd. Wij vieren dat met deze voorstelling!

Het is 75 jaar na de bevrijding van Europa en de beëindiging van de Tweede Wereld Oorlog. Voor de nieuwe generatie is de oorlog een abstract begrip. Het ontstaan er van een mysterie.

Overal in Europa schieten populistische partijen als paddenstoelen uit de grond en hun achterban wordt steeds groter. Bij columnist De Uil is het niet anders. Om de macht te grijpen in haar stad gaat De Uil voor niets en niemand aan de kant. Via politieke spelletjes, leugens en chantage probeert de columnist de macht te grijpen. Van bezorgde burger tot rechter, iedereen dient zich te schikken naar de wil van De Uil. Tot wat is de nieuwe generatie in staat? Moet Europa zich behoeden voor een nieuwe ramp?

Theaterfirma LINEA REKTA maakt de systemen inzichtelijk achter de opkomst van populisten en toont de wereld daar anno 2020 steeds vatbaarder voor blijkt. De opkomst van De Uil, geschreven door Mick Lindo, gaat over angst, moed, verdeeldheid en geld. Terwijl de wereldpolitiek in brand staat, wapenen 22 jonge mensen zich tegen het opkomende fascisme; toekijken vanaf de zijlijn kan niet meer.

Vrijdag 1 mei 2020 (première) | 20.00 uur (meerdere speeldata) 

Meer informatie volgt via deze website.