Afdrukken
Sidebar Content:

 

 

Betaalwijze
Wil jij, of wil een van je kinderen meespelen in een voorstelling, maar is de deelnemersbijdrage te hoog? Dan zijn er nog steeds mogelijkheden.

 

Stichting Meedoen Zwolle
Stichting Meedoen is een onafhankelijke stichting die in de gemeente Zwolle steun verleent aan kinderen van huishoudens met een inkomen tot 110% van het minimuminkomen (bijstandsnorm) of wanneer er sprake is van een lopende schuldregeling of schuldsanering. De stichting levert per kind of jongere tot wel € 350,00 bijdrage voor culturele activiteiten, afhankelijk van de situatie. Kijk op meedoenzwolle.nl voor meer info en het aanvraagformulier.

 

Jeugd Cultuurfonds
Het Jeugdcultuurfonds is er voor kinderen en jongeren van 4 tot 18 jaar die om financiële redenen geen lid kunnen worden van een toneelclub of lessen kunnen volgen aan een muziekschool of een andere instelling voor actieve kunstbeoefening. Kijk op www.jeugdcultuurfonds.nl voor de voorwaarden.

Categorie: Over Linea Rekta
Hits: 119
Introtekst:

Voor de producties van voorstellingsserie MY GENERATION houden we twee keer in het jaar audities! Iedereen tussen de 12 en 24 jaar kan meedoen, ongeacht je ervaring. We werken met zowel beginnende als gevorderde acteurs.

My Generation

Om de nieuwe generatie extra power te geven, is theatergezelschap LINEA REKTA gestart met het project My Generation. Getalenteerde jonge spelers tussen de 12 en 24 jaar, krijgen een opleiding waarbij toegewerkt wordt naar een theatervoorstelling. 

My Generation (2019) is de eerste voorstelling van de gelijknamige voorstellingsserie My Generation, een initiatief dat door Theaterfirma LINEA REKTA is opgezet. Jordi Kwakkel, artistiek leider van de firma: “Het is de nieuwe generatie die ervoor zal zorgen dat de wereld verandert en nimmer stagneert. Zij moeten zich collectief kunnen uitspreken en kunnen vormen tot authentieke denkers. Daar moeten we als maatschappij in investeren, hetgeen maakt dat de serie My Generation een vast onderdeel is in ons programma.” Het thema van de voorstellingen van My Generation sluit aan bij dat wat speelt bij jonge mensen. Op het moment zijn we druk bezig met een nieuwe voorstelling die we eind 2020 spelen. Voor iedere voorstelling zijn nieuwe audities waar iedereen met talent die tussen de 12 en 22 is, zich kan inschrijven. 

Op dit moment zijn er geen audities, maar wil je dat we je tippen als er nieuwe audities zijn? Stuur dan even een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Wat is een auditie?

Een auditie is een soort sollicitatie. De regisseur kijkt naar de verschillende acteurs en stelt een cast samen die past bij de te maken productie. Je hoeft geen ervaring te hebben om auditie te komen doen. Wel moet je van theater houden en het leuk vinden om met anderen intensief toe te werken naar een professionele voorstelling.

Tijdens de auditie ga je samen met alle andere acteurs aan de slag. We starten met een fysieke acteurstraining en maken daarna, onder leiding van de regisseur, met de hele groep een scène. Je hoeft dus geen solo voor te bereiden of op een stip te staan.

Jij doet auditie voor ons en wij doen ook auditie voor jou. Jij beslist namelijk ook of je bij LINEA REKTA past. In een voorstelling spelen betekent een verbintenis aangaan. Dat komt van twee kanten.

Let op: Als jij je inschrijft voor een productie, dan verbind jij je aan een voorstelling en rekenen we erop dat jij bij alle repetities aanwezig bent. Het belang van de voorstelling is groot en tussentijds stoppen met de productie niet wenselijk.

Wat kost het?

Wie in een voorstelling mee speelt, betaalt een bijdrage. Hiermee betaal je voor het hele traject van repetities en voorstellingen. De hoogte van deze bijdrage is € 275,00. Theaterfirma LINEA REKTA is een stichting zonder structurele subsidie en elke productie heeft een eigen begroting, waarin alle kosten opgenomen zijn. Wij zijn altijd bereid de deelnemersbijdrage toe te lichten. Bij tussentijds stoppen met een productie is er helaas geen mogelijkheid tot restitutie van het deelnamegeld.

Wij vinden dat geld geen reden mag zijn om van deelname af te zien. Over de manier van betaling van je bijdrage kunnen we altijd met elkaar in gesprek.

Waar letten we op?

Als je in een voorstelling wilt spelen, moet je niet bang zijn om jezelf te laten zien, dus daar letten we op. Ook vinden we het belangrijk dat je goed kunt samenwerken met de regisseur en met de andere auditanten. Wij zijn op zoek naar teamspelers. Daarnaast betekent spelen bij Theaterfirma LINEA REKTA hard werken, dus we willen weten of je dat ziet zitten.

Uitslag

Uiterlijk een week na je auditie hoor je of je bent ingedeeld en bepaal jij of je mee wilt spelen. Daarna ben je onderdeel van de voorstelling en wordt er op je gerekend.