Introtekst:

Artistiek leider

Jordi is een Overijsselse theatermaker die zich richt op het in beweging brengen van zijn publiek en het vertellen van actuele verhalen in universele vormen. Hij koppelt in zijn werk de actualiteit aan zijn eigen fascinaties.

JORDI 2

Enkele fascinaties van hem zijn het individu, machtsverhoudingen, menselijke mechanismes, het lichaam, bevlogen idealen en het menselijk handelen.

Kwakkel kiest expliciet voor het werken met nieuwe makers en jonge mensen:
"Wij geloven dat de wereld veranderbaar is en investeren in de nieuwe generatie. Het is de nieuwe generatie die kritiek moet uiten op de bestaande denkkaders. Het is de nieuwe generatie die de common sense zal uitdagen. Het is de nieuwe generatie die ervoor zal zorgen dat de wereld verandert en nimmer stagneert. Zij moeten zich collectief kunnen uitspreken en kunnen vormen tot authentieke denkers".

Kwakkel studeerde in 2017 af als regisseur aan de HKU. Daarnaast studeerde hij in 2016 aan de Scuola Internazionale dell'Attore Comico, onder leiding van Commedia dell'arte specialist Antonio Fava. Kwakkel maakt(e) voorstellingen bij en met (o.a.): Theaterfirma LINEA REKTA, Theatergezelschap Vis à Vis, De Toneelmakerij, De Hollanders, Theater Gajes, The Young Ones, De Vrijstaat, George&Eran Producties, Studio MAPA, MBO toneelschool Arnhem en Buitenkunst.

terug naar over LINEA REKTA