Introtekst:

Artistiek leider

Jordi Ian Jonathan Kwakkel is een politiek geëngageerde theatermaker uit Overijssel en oprichter van Theaterfirma LINEA REKTA. 

JORDI 2

Jordi Kwakkel hanteert een fysieke werkwijze en creëert veelal nieuw geschreven en nieuw gecomponeerde stukken. Volgens Kwakkel is nieuw materiaal het best in staat om enerzijds de huidige tijdsgeest van repliek te voorzien, en anderzijds de wereld te veranderen. Verandering begint bij een idee, een nieuw perspectief, een voorstelbare gedachte. Die kunnen we met ons werk aanreiken. In zijn werk toont hij de wereld zoals deze is, als ook de verandering die hij nastreeft. 

“We moeten kiezen voor de hoop, opdat structuren en systemen verbroken kunnen worden, door ideeën en acties die soms beginnen bij één persoon. Want hoe conventioneel het systeem ook is; de hoop is altijd daar. Zolang er mensen zijn, kunnen ideeën zich verspreiden en is er hoop op de verandering die we nastreven. 

Uiteindelijk veranderen we tot een volledig gelijkwaardige samenleving. Dat is de droom en het ideaal. Dat is naïef, maar die naïviteit is nodig en allermoeilijkst. Daar vechten we voor: De naïeve, bijna kinderlijke hoop die het onmogelijke mogelijk maakt.”

- Jordi Kwakkel, artistiek leider LINEA REKTA

De naïeve, bijna kinderlijke hoop is zijn hoofdmotor om geëngageerd theater te maken.

Kwakkel studeerde in 2017 af als regisseur aan de HKU. Daarnaast studeerde hij in 2016 aan de Scuola Internazionale dell'Attore Comico, onder leiding van Commedia dell'arte specialist Antonio Fava. Kwakkel maakt(e) voorstellingen bij en met (o.a.): Theaterfirma LINEA REKTA, Theatergezelschap Vis à Vis, De Toneelmakerij, De Hollanders, Theater Gajes, The Young Ones, De Vrijstaat, George&Eran Producties, Studio MAPA, MBO toneelschool Arnhem en Buitenkunst. In zijn nog jonge carrière was Jordi Kwakkel betrokken bij meer dan 35 avondvullende voorstellingen. 

terug naar over LINEA REKTA