• Sidebar Content:

   

   

  Betaalwijze
  Wil jij, of wil een van je kinderen meespelen in een voorstelling, maar is de deelnemersbijdrage te hoog? Dan zijn er nog steeds mogelijkheden.

   

  Stichting Meedoen Zwolle
  Stichting Meedoen is een onafhankelijke stichting die in de gemeente Zwolle steun verleent aan kinderen van huishoudens met een inkomen tot 110% van het minimuminkomen (bijstandsnorm) of wanneer er sprake is van een lopende schuldregeling of schuldsanering. De stichting levert per kind of jongere tot wel € 350,00 bijdrage voor culturele activiteiten, afhankelijk van de situatie. Kijk op meedoenzwolle.nl voor meer info en het aanvraagformulier.

   

  Jeugd Cultuurfonds
  Het Jeugdcultuurfonds is er voor kinderen en jongeren van 4 tot 18 jaar die om financiële redenen geen lid kunnen worden van een toneelclub of lessen kunnen volgen aan een muziekschool of een andere instelling voor actieve kunstbeoefening. Kijk op www.jeugdcultuurfonds.nl voor de voorwaarden.

 • Introtekst:

  Iedereen tussen de 12 en 27 jaar kan meespelen in onze producties, ongeacht je ervaring. We werken met zowel beginnende als gevorderde acteurs. Hier lees je hoe jij mee kunt spelen in een voorstelling van Theaterfirma LINEA REKTA.

Per seizoen maakt Theaterfirma LINEA REKTA twee voorstellingen met jonge mensen tussen de 12 en 27 jaar. 
Wanneer je mee speelt in een voorstelling, werk je samen met verschillende professionele theatermakers; van regisseur tot schrijver en van vormgever tot muzikant.

Om mee te doen, moet je auditie doen. Hieronder leggen we je uit hoe een auditie er uit ziet. Ook vind je op deze pagina hoe je je inschrijft voor een auditie. 

Wat is een auditie?

Een auditie is een soort sollicitatie. De regisseur kijkt naar de verschillende acteurs en stelt een cast samen die past bij de te maken productie. Je hoeft geen ervaring te hebben om auditie te komen doen. Wel moet je van theater houden en het leuk vinden om met anderen intensief toe te werken naar een professionele voorstelling.

Tijdens de auditie ga je samen met alle andere acteurs aan de slag. We starten met een fysieke acteurstraining en maken daarna, onder leiding van de regisseur, met de hele groep een scène. Je hoeft dus geen solo voor te bereiden of op een stip te staan.

Jij doet auditie voor ons en wij doen ook auditie voor jou. Jij beslist namelijk ook of je bij LINEA REKTA past. In een voorstelling spelen betekent een verbintenis aangaan. Dat komt van twee kanten.

Let op: Als jij je inschrijft voor een productie, dan verbind jij je aan een voorstelling en rekenen we erop dat jij bij alle repetities aanwezig bent. Het belang van de voorstelling is groot en tussentijds stoppen met de productie niet wenselijk.

Wat kost het?

Wie in een voorstelling mee speelt, betaalt een bijdrage. Hiermee betaal je voor het hele traject van repetities en voorstellingen. De hoogte van deze bijdrage is € 275,00. Theaterfirma LINEA REKTA is een stichting zonder structurele subsidie en elke productie heeft een eigen begroting, waarin alle kosten opgenomen zijn. Wij zijn altijd bereid de deelnemersbijdrage toe te lichten. Bij tussentijds stoppen met een productie is er helaas geen mogelijkheid tot restitutie van het deelnamegeld.

Wij vinden dat geld geen reden mag zijn om van deelname af te zien: iedereen moet mee kunnen doen. Over de manier van betaling van je bijdrage en de mogelijkheden tot ondersteuning door bijvoorbeeld stimuleringsfondsen of de gemeente, kunnen we altijd met elkaar in gesprek.

Waar letten we op?

Als je in een voorstelling wilt spelen, moet je niet bang zijn om jezelf te laten zien, dus daar letten we op. Ook vinden we het belangrijk dat je goed kunt samenwerken met de regisseur en met de andere auditanten. Wij zijn op zoek naar teamspelers. Het maken van een voorstelling is een prestatie van het collectief, niet van één persoon. Daarnaast betekent spelen bij Theaterfirma LINEA REKTA hard werken, dus we willen weten of je dat ziet zitten.

Uitslag

Uiterlijk een week na je auditie hoor je of je bent ingedeeld en bepaal jij of je mee wilt spelen. Daarna ben je onderdeel van de voorstelling en wordt er op je gerekend.

Meld je aan

We ontvangen je graag bij de audities voor het seizoen 2023-2024. Inschrijven voor de audities kan via onderstaand formulier, vanaf 5 juli 2023.
Lees hier vanaf 5 juli meer over de projecten waar je tijdens de auditiedag van 23 september auditie voor kunt doen.

{BreezingForms : auditie}

SLUIT JE AAN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang als eerste info over nieuwe voorstellingen, korting en extra’s!