• Introtekst:

    Van een kleine lening voor een internetmodem tot een studieschuld waar jaren overheen gaan: bijna iedereen krijgt te maken met een schuld. Zo’n schuld doet iets met je en daarom steken wij onszelf in de SCHULD. Voor het decor van deze voorstelling zijn we nog € 5000,- verschuldigd. Help je ons uit de schulden en aan een decor?

Over de voorstelling
SCHULD is een broeierige strooptocht over de waarde van geld. Een (on)voorkombare samensmelting van onrecht, macht en ongelijkheid die dwars door ons geld- en schuldensysteem raast. Vrij naar de Antwerpse bankroof in 2019 neemt SCHULD ons in een zinderende beroving mee langs vertrouwen, tunnels en vlijmscherpe verhoren tot aan de kluis van een grote bank. Zij is een opzwepende thriller die je laat afvragen: wie heeft er schuld en wat is haar waarde? 

Wanneer Anna met een grote schuld wordt opgezadeld, lijkt ze weinig opties over te hebben: schuldsanering of de gevangenis. Een uitzichtloze situatie, tot een aantal toevalligheden haar de mogelijkheid bieden om bij te dragen aan één van de meest recente bankroven van de Benelux. Verplaats je in de schoenen van Anna en vraag jezelf af: durf ik het risico te nemen? Welke offers vind ik acceptabel en wat is de prijs van mijn moreel kompas?

SCHULD maakt de balans op.
Tussen activisme en eigenbelang.
Tussen bankdirecteuren en overvallers.
Schuld en onschuld. 

Decor 
In de openlucht van Overijssel vindt je straks hopelijk ons decor: Twee grote zeecontainers waarbinnen recht en onrecht om voorrang vechten. We staan aan de vooravond van iets speciaals, maar om de voorstelling tot leven te wekken, is jullie steun onmisbaar. 

Met een doel van € 5.000, - richten we ons op het bouwen van een uniek decor dat het verhaal van SCHULD niet alleen huisvest, maar ook versterkt. Dit is niet alleen een kans om deel uit te maken van een gloednieuwe theaterproductie, maar ook om een dialoog te openen over thema's die ons allen raken. 

NAAR DE CROWDFUNDING

SLUIT JE AAN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang als eerste info over nieuwe voorstellingen, korting en extra’s!