Introtekst:

Na het inspreken van LINEA REKTA en ID Theatre Company namen de Provinciale Staten van Overijssel een essentieel besluit voor het culturele veld. 

Op woensdag 3 november sprak artistiek leider Jordi Kwakkel namens LINEA REKTA in bij de Provinciale Staten om onze zorgen te uitten over het toekomstperspectief voor de podiumkunstensector en het verdwijnen van de productieregeling. Een aantal spelers van Theaterfirma LINEA REKTA was aanwezig om tevens hun stem te laten horen. Op donderdag 18 november bereikte ons het goede nieuws dat er nu alsnog een productieregeling komt in 2022: een mooie stap in de goede richting én een zeer essentieel besluit voor de podiumkunsten in Overijssel.

We feliciteren ook ID Theatre Company, die net als ons inspraken en deze aanpassing mede mogelijk maakten. We kijken uit naar onze gesprekken met de provincie en hopen bij te dragen aan het toekomstperspectief van het culturele veld van Overijssel. 

Het moment van inspreken gemist? Via deze link kun je de vergadering terugkijken. Selecteer de vergadering van 12:30 uur. Vanaf minuut 22 kun je artistiek leider Jordi Kwakkel zien spreken.