Sidebar Content:
 

Try-out:

Do 05 januari 2023 | 20.00 uur
Besloten

Première:

Vr 06 januari 2023 | 20.00 uur**
Uitverkocht

Speeldata:

Za 07 januari 2023 | 20.00 uur**
Zo 08 januari 2023 | 19.00 uur**

Vr 13 januari 2023 | 20.00 uur
Za 14 januari 2023 | 20.00 uur**
Zo 15 januari 2023 | 19.00 uur*

Vr 20 januari 2023 | 20.00 uur**
Za 21 januari 2023 | 20.00 uur**
Zo 22 januari 2023 | 19.00 uur**

*= Laatste kaarten 
**= Uitverkocht

Locatie

Oude Philipsfabriek / Vishay
Ceintuurbaan 15 
8022 AW Zwolle

Cast en Crew

Regie: Jordi Ian Jonathan Kwakkel
Tekst: Mick Lindo 
Muziek: Thomas Bernhard Hengeveld
Decorontwerp: Iwan Kolk 
Decorbouw: Iwan Kolk, Nick van Dijk 
Kostuums: Eva Dijksman
Dramaturgie: Sarah Kriek 
Choreografie: Germa Scholten 
1e regie assistentie: Jente Taborsky 
2e regie assistentie: Tessa van Schaik 

Lichtontwerp- en techniek: Iwan Kolk 
Geluidsontwerp- en techniek: Justinus Benstein
Productieleiding: Marleen Stein en Annely Noeverman 
Foto- en videografie: Charlie Feld
Marketing: Jan Havik 
Artistieke leiding: Jordi Ian Jonathan Kwakkel
Zakelijke leiding: Anouk van Geffen

Spel: Thomas Bernhard Hengeveld, Janne Bergwerff, Fien Boerboom, Myrthe Brinckmann, Pim Dekker, Nina Dijkstra, Simone van Evert, Manoah de Haan, Paulo Henselmans, Zita Jansen, Maartje Kampman, Jula Kapitein, Joris Kingma, Lune van Leussen, Eva Peelen, Shania Poeste, Maaike Streutker, Roos Weerman 

Met dank aan: Gerwout Hovenberg, Douwe Hibma, Bas Verduijn, Jaap Cornelis en de vele vrijwilligers

Mede mogelijk gemaakt door: Gemeente Zwolle, Provincie Overijssel, Jansen Vastgoed, Prins Bernhard Cultuurfonds, Hervormd Weeshuis Zwolle

Introtekst:

2023

Over spanning die blinde ambitie opwekt 


Gebaseerd op de waargebeurde en verwoede machtsstrijd tussen Tesla en Edison. Een bloedstollend verhaal over het najagen van dromen en erkenning.

Over de voorstelling
De Grote Stromenoorlog (12+) is een ijzingwekkende thriller over een energiebron die ons allemaal en iedere dag aangaat: elektriciteit. De jaren 80 van de 19e eeuw: er vindt een verwoede machtsstrijd plaats in Amerika. Gevestigd uitvinder Thomas Edison, ondernemer Westinghouse en onbekend uitvinder Nikola Tesla raken verwikkeld in een wedloop naar de meest duurzame en de veiligste stroomdistributie. Hoewel Westinghouse en Tesla met de beste variant komen, is Edison verreweg de bekendste uitvinder geworden. Edison weet door schade en schande Westinghouse en Tesla uit de meeste geschiedenisboeken te weren en voor zichzelf ongekende bekendheid te vergaren.

Gebaseerd op deze waargebeurde en verwoede machtsstrijd tussen Tesla en Edison, is De Grote Stromenoorlog een bloedstollend verhaal over het najagen van dromen en erkenning. Een onvermelde bladzijde uit onze geschiedenis, die haar toeschouwers laat meemaken wat er gebeurt wanneer doorzettingsvermogen verandert in nietsontziende dadendrang. 


Eigenzinnig muziektheater 
Componist Thomas Bernhard Hengeveld componeert speciaal voor De Grote Stromenoorlog geheel nieuwe muziek. Live koorzang, symfonische arrangementen en elektronische elementen vinden elkaar in een zowel sprookjesachtige als dreigende toon. Met de muziek van Hengeveld waan je je in een compleet andere wereld. Kun je niet wachten op de muziek? Via de link hieronder luister je naar de EP van De Grote Stromenoorlog, een voorproefje op de voorstelling! 

Beluister de EP van De Grote Stromenoorlog

Theater op locatie 
Met De Grote Stromenoorlog komen we op een unieke locatie in Zwolle. De voorstelling speelt namelijk in de centrale hal van de oude Philipsfabriek aan de Ceintuurbaan. Een locatie met een rijke historie, een sterke link met elektriciteit en een gigantische oppervlakte. Kom jij je deze winter verwonderen in de verlaten fabriek? Koop dan hier je reguliere kaarten voor het tweede en derde speelweekend. In het eerste weekend werken we met een Pay what you can systeem. 

Reguliere kaarten
Pay what you can & want 
Bij LINEA REKTA vinden we het belangrijk dat iedereen de mogelijkheid heeft om onze voorstellingen te bezoeken, ongeacht de dikte van je portemonnee. Daarom werken wij tijdens het eerste speelweekend van De Grote Stromenoorlog met een Pay what you can systeem. Je betaalt (achteraf) naar draagkracht. Dat bedrag kun je zelf bepalen. De één kan € 3,- missen, de ander € 50,-. Pay what you can!   

LINEA REKTA.
UITGESPROKEN.